Tassen

De 5 populairste handtassen

posts
Wereldwijd zijn vrouwen verknocht aan luxehandtassen. Het is dan ook een slimme investering, want klassiekers als Hermes, Chanel, Longchamps zijn na 10 jaar nog steeds even gewild.
Maar welke merken en modellen zijn nu de vijf populairste? 
Tweedehands designerwebsites hebben een lijst van de aller populairste handtassen over de jaren heen!

1.De Birkin van Hermès


De iconische Hermes Birkin tas, oorspronkelijk ontworpen voor de actrice Jane Birkin, is nu een van de meest wenselijke en gewilde na tassen in de wereld.
Birkin straat voor klasse, elegantie en luxe. Ze worden verkocht in een waaier van formaten, kleuren en een variant van materialen: Suede, krokodil, struisvogel lederen.


2.De Chanel 2.55Sinds zijn baanbrekende debuut in 1955 het blijft de Chanel wereldwijd fashionista's verleiden en is misschien wel's werelds meest iconische en herkenbare tas. 
Coco Chanel heeft de tas ontworpen als schoudertas, om zo te handen vrij te hebben.
Omdat uiteraard niet iedereen zo'n tas kan veroorloven , wordt hij massaal nagemaakt.


3.De Pliage van LongchampDe Pliage- lijn is ideaal voor dagelijks gebruik, licht als een veer maar duurzaam genoeg om uw spullen binnen handbereik te houden. 
Longchamp palmt vooral de Franse harten in! De nylon versie is uiteraard goedkoper dan de lederen!


4.Lady Dior


De handtas van Christian Dior kan worden herkend door zijn vierkante vorm, kleine vergulde bedels die samen het Dior-logo vormen en een kleine, halve maan handvat.
Deze tas was de lieveling van Queen Diana, en verhoogde uiteraard de populariteit en de verkoop razendsnel!


5.Gucci's Jackie


Genoemd naar de legendary Jackie Kennedy Onassis, is deze handtas eenvoudig en functioneel. De tas was oorspronkelijk ontworpen als een unisex model, maar groeide snel uit tot een geliefde modeaccessoire voor vrouwen.
Mrs. Kennedy was zonder twijfel een van de meest stijlvolle First Lady's dat Amerika ooit gekend had, dus haar keuzes voor accessoires en kleding had een grote invloed. Als een eerbetoon aan Jacqueline Kennedy veranderde Gucci de oorspronkelijke naam van de tas in de 'Jackie'.